EN | | BM

Latar belakang Boryeong Mud

Walaupun rata di barat laut yang ke-5 terkenal di dunia, kami mendapati masalah pada kosmetik yang diimport daripada luar Negara. Daripada kajian kami, lumpur Boryeong juga mempunyai kandungan mineral yang lebih baik daripada kandungan lumpur asing. Oleh itu, kami secara langsung dengan kerajaan tempatan berkerjasama mendapatkan keuntungan bersama. (Contoh 5 jenis lumpur yang termashur adalah Pantai Timur Kamada, Laut Utara, Sungai Amazon, Lautan Huang Ho, Lumpur Boryeong)Apakah itu Lumpur?

Definisi lumpur ialah campuran tanah dan air, terjadi melalui pengenapan bahan liat yang dihasilkan oleh tindak balas kimia dan geologi serta pengumaian microb. Kandungan lumpur bukan sahaja bergantung kepada sumber mineral dan unsur-unsur micro malah ia mengandungi pelbagai khasiat vitamin seperti sebatian silikat yang boleh menghilangkan bahan kumuhan di luang-luang kulit dan sebum yang berlebihan.

Lumpur dan Produk Penjagaan Kulit

Menurut sejarah purba mesin yang menyatakan bahawa Permaisuri Cleopatra pernah menggunakan lumput dalam penjagaan kulitnya. Dengan ini, lumpur amat berfaedah dan senonim sebagai bahan untuk penjagaan kulit dan rawatan untuk kulit yang bermasalah. Malah lumpur juga digunakan dengan meluas dari penjagaan kulit ke kosmetik, sauna, agen pewarna rambut dan sebagainya. Kemungkinan besar, ekstrak daripada lumpur seperti mineral, bentonit agar manium, ‘Far-infrared radiation’ dan sebagainya dapat memberi kesan yang menjarab kepada tubuh badan manusia.


RANGKAIAN SOSIAL:


  Facebook   Instagram   Youtube

CUSTOMER SERVICE

- Notices
- Duties & Taxes
- Order Process

PRIVACY POLICY

KERJAYA

Official Company Name: Boryeong Mud Malaysia Sdn Bhd
Business Registration Number: (871453X)

email: info@boryeongmudmsia.com.my

Anda mempunyai 0 produk di dalam bakul. Adakah anda ingin semak keluar?
0 barang
Tukar ke versi mobile
available in
1
Hello! Thanks for visiting my site. Please press Start button to Contact with Admin :)

Start